Картинки разни :)

4

Поредния пост с повече снимки и по-малко приказки :)

Преди 2 седмици се опитахме да шурмуваме Кръстова гора, но уви, останахме си само с опитите – пътя след Юговското ханче беше адски заледен и малката 107ца, с която бях тогава, нямаше да успее да се пребори с баира и леда. Безславно направихме обратен завой и се прибрахме откъдето бяхме тръгнали – Пловдив. Обещала съм си май месец да щурмувам отново Кръстова гора с оправената след катастрофата 207ца – тогава и лед не би трябвало да има :)
Заслужаваше си разходката – разкриваха се невероятни гледки, които със сигурност ще видя пак! Обещала съм си!

Стартирахме с Асеновата крепост – на път ни беше:

Последва Бачковския манастир (и за него съм писала преди). Това място не ме впечатлява кой-знае колко. Хората много го хвалят, но според мен е много шум за нищо. Единственото нещо, което ме впечатлява там са стенописите – изключително ярки цветове!!!

Малък опит за … “фотограФско око” (?!?) :)

След това се отправихме по криволичещия път към Кръстова гора – това място се намира на края на света!!! Не вярвайте, че тези 60-70 км от Пловдив до там ще ги минете с кола за по-малко от 2 часа. Пътя след Юговското ханче е адски криволичещ, с поредици от спускания и изкачвания. Внимавайте за паднали скали по пътя… и за падащи камъни – ръсят се като рекички… Все таки, въпреки кофти пътя – струва си да се мине от там, много красиви гледки, малки и забравени от бога села и… много лед :))

Това беше някакъв язовир, така и не разбрах кой – търсих го тогава на картата но… не го намерих. Много красиво! Много!!!

Преброй билата… много са! Родопите са уникални…

А това е ледена висулка в началото на пътя… доста преди да се откажа от многото лед по трасето и безславно да направя обратен завой към Пловдив.

Дойде реда и на возилата, които са ме впечатлили напоследък:
1. Smart, никаква идея нямам какъв модел е това чудо, но изглежда добре :) Беше паркирано пред ресторант Водопада в Бачково.

2. Това пък едвам го догоних на един светофар в Хасково… Няма да ви казвам какво е – това всички го знаят :) След като светна зелено – просто изчезна яко дим :)
Адски ме е яд, че не можах да го снимам отпред, разполагам със снимка само на задницата, ноооо… и с това се задоволявам :) Бих била щастлива, ако някога ми се отдаде момент, в който да се кача на такова чудо на някоя самолетна писта – да няма кой да ми се пречка и да направя един test drive на пълни обороти.

А за тази CarreraGT се сетих, че отдавна (от лятото – тогава я снимах) се каня да я покажа на адашката и 😉 , даже скоро я бях споменавала – такова чудо ме беше отнесло на магистралата като влак стрела – малка гара… “Настигнах” я в Стара Загора и я снимах. Та ето сега сгоден момент да я покажа:

И последно – дали Пежо 107 е малка кола, а?
Деси влезе и излезе от багажника… каза, че там спокойно може да се побере още един човек :) :) :) :)

4 Comments

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
 • Posted on 19.02.2008 at 16:01 Permalink

  Ех, по зяпачите около червената страст си личи какви чувства е будела (и буди) с едната си своя поява на пътя и нейде паркирана. красота…

 • Posted on 19.02.2008 at 18:33 Permalink

  Ех, най-после! Мислех, че няма да доживея да пуснеш тези дългообещавани снимки, но ето, че дойде мигът на истината :)

  Да се чудиш да те боли ли сърцето, дето богопомазаните да я карат тая красавица нямат и идея за оказаната им чест, или просто да се радваш, че все пак в България има хора, които имат пари, но и вкус. Ама така като й гледам номерата, май не са българи с тоя вкус…

 • Posted on 15.08.2008 at 16:44 Permalink

  mnoo e tappp hihiihihihi

 • Posted on 16.06.2009 at 15:23 Permalink

  доста по-яки коли съм виждала

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*