Съчинение на тема “Как изкарах ваканцията”

6

Някога наистина пишех съчинения на тая тема. След всяка ваканция. Поне до четвърти клас беше така.

Well…
Много почивни дни, много нещо!
Бях си взела отпуска още от 24.04, в това число и за 29 и 30.04, та общо 12 дни не се докоснах до нищо служебно. Или почти не се докоснах… Какво правех – мотах се. Видях се с приятели, които не бях виждала от цифра време. Ходих си до Стара Загора, ходих си до Габрово, ходих до Търново. Разнообразих 🙂 Няма да лъжа обаче, че особено последните 4 дни бях на път да се сдухам от скука… и от скука в крайна сметка се прибрах в София.

Докато бях в Габрово изчетох двете книги на Педро Хуан Гутиерес – “Мръсна хаванска трилогия” и “Кралят на Хавана”. Не са лоши. Напомня ми малко на Ървин Уелш – наркотици, насилие, мизерия и безразборен секс. Може би не е толкова брутален, колкото Уелш, но все пак… Както и да е – харесаха ми, действието се развива бързичко. “Мръсна хаванска трилогия” само изглежда дебела – тези близо 400 страници ги прочетох точно за един ден, на един дъх. И все пак ще се въздържа от препоръки – малко хора си падат по “грозни картинки”, а описаните неща в тези две книги са доста грозна част от живота, преразказана изключително… натурално. За себе си съм сигурна, че излезе ли още нещо от този автор – ще си го взема.
Прочетох отново “Пътеписи” на Мартин Карбовски – и него го харесвам заради начина му на (по)казване на нещата. Специално тази книга мога да я прочета ощя няколко пъти – няма да ми писне.
Взела съм си и “Second life” на Станислава Чуринскиене – да видим кога ще остане време и за нея. Взех я заради заглавието и заради кратката бележка на корицата и… А и може би защото аз самата съм част от интернет-емигрантите – прекарвам голяма част от времето си в Мрежата – работя, чета, слушам музика, филми… и нервнича когато нямам връзка с интернет. Поне си признавам. Силно се надявам книгата да не ме уплаши.

В понеделник се занимавах с чистене… уж. Вечерта открих “Сезона на ментата” – едни познати минаха вечерта за малко и освен двулитровата бира носеха и едно шише мента, което обаче само аз едва наченах… В крайна сметка бутилката я изпихме с таласъма, още същата нощ.
Зяпахме и филми – силно препоръчвам “Ергенско парти” – 2 част! Много се смях! Свежо филмче, с което може да се разпусне и да се убие време. Та… гледайте 🙂
“Кънки с остър връх 3” също не e лошо филмче, неангажиращо такова… През цялото време се мъчех да се сетя какво представляваше първата серия. Е, още се мъча 🙂
Малко се спа като цяло, ама то за мен си е нормално това… И тук ще “млъкна”, щото нещо ми се “схваща мисълта” като се сетя и за другите неща около последните 2 – 3 дни. Пък и съм поддръжник на идеята, че понякога е по-добре да си мълчим.

А, да! Щях да пропусна да честитя и тук поредния домашен любимец на мамчето, хехе… Сладур! Да е жив и здрав и да не я ядосва много. Да стане голямно и умно куче! А колко грижи ги чакат… 🙂

Първия работен ден мина като… челен удар с влак! Ужас… Надявам се обаче бързо да вляза в релси. А как ми липсват хората от Пловдив – не е истина. Напоследък често се сещам за тях, и те за мен, ех! 🙁
Останах много приятно изненадана от deni_f – днес ми се обади по телефона и чак не можех да повярвам, че я чувам… съвсем наскоро бях правила опити да и звънна, но точно в тия моменти тя пък е била с изключен телефон. Аз пък бях започнала да се чудя какво става с нея, къде се затри така… Поговорихме около 10 минути, колкото да обменим набързо тя как е, аз как съм, какви са ни дестинациите и в най-общи линии какво ни се е случило за последните 2-3 месеца… Все повече ми се иска наистина да успея да навия някой и да и гостуваме лятото за 4-5 дни в Италия. мрЪн, и за нея ми домъчня сега…

Плановете… плановете са в неделя да се разходим някъде извън София. Ще взема да привикам още някой, стига да не обърка намисленото – нещо, което също е обичайно срещано явление при мен.

И последно:
SiSe – The Truth -> ей това ми го пратиха снощи – така, да съм чуела и да съм се приспивала с нещо лежерно, много нежно и успокояващо. Никога преди това не бях чувала за тази изпълнителка/група (?!?) SiSe. Слушах! Напомня ми за Шаде.

Tell me the truth and I’ll tell you lies,
Don’t be confused by my big disguise,

‘Cause I walk away
While you will just stay

Както и да e, качих песента, само за да покажа на народа какво слушам цял ден днес 🙂

6 Comments

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
 • Posted on 09.05.2008 at 14:52 Permalink

  Случайно попаднах на поста от един друг дневник. А “субекта”, за който се пише по-горе, едно време (имах един чат период) беше голям серсем… 🙂
  Ако става дума за нея де 🙂

 • Posted on 11.05.2008 at 15:25 Permalink

  Все същия серсем си е 😛
  И да, за същата става дума 🙂
  … и аз те помня, хех!

 • ani
  Posted on 14.05.2008 at 09:34 Permalink

  Бързай да прочетеш Second life – невероятна книга е…
  Поне това е моето мнение, много близка е да моята душевност, начина на мислене и реакция в определени ситуации! Не съм интернет емигрант! Но книгата ме завладя със страшна сила, буквално взриви всичките ми емоции и чувства!ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!

 • Posted on 18.05.2008 at 11:06 Permalink

  Пък и злопаметна… една такава… на всичкото отгоре. 🙂

 • Posted on 21.05.2008 at 18:22 Permalink

  И още как! Все същото “говедо” съм 🙂 И помня като слон 😛
  WazUp with you? 🙂

 • Posted on 22.05.2008 at 18:05 Permalink

  Хаха – тук се завърза нещо като разговор май 😉
  И аз съм същото, каквото помниш – едва ли съм се променил много. Tа дори и физически не съм.
  Само дето в чат не съм влизал от … (помня месеца, не и датата) – 10.2007 г. Тогава за последно, иначе по-преди това спрях. Оттогава разчитам на ботовете и сестра ми да поддържат канала. Като я видя трябва да питам, дали не е закрит вече.
  Иначе – нищо не ми пречи и тук да се заям с теб – римембър миналото :|p

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*