Сам в къщи – пак

5

Искам да идва утре! Нищо, че е понеделник (всеизвестна е омразата ми към понеделниците).
Съботния ден мина сравнително бързо – събуждане по обед, кафе, цигара, мейлинг, събуждане на някой друг, пак цигара, после едно бързо изпращане до автогарата, едно бързо кафе с Цвет и ей на – денят беше минал. Обаче се зададе нощта. И въпреки че пак светеха всички лампи, въпреки че телевизора си работеше и си бръмчеше, въпреки че имах достатъчно цигари… тая нощ край нямаше. В 3 вече не можех да си намеря място от шубе и бързичко се изнизах към колата. Карах до към 5. После пак се прибрах, сетих се за ментата в хладилника, пих 2-3 чаши, ходих от стая в стая и така както си се мотаех и бършех прах в едната спалня незнам защо реших, че чувам входната врата да се отключва. Ей тия 2-3 секунди ми скъсиха живота! По интересното е, че моменталически прибягах до кухнята, въоръжих се с една кухненска дъска и нож и зазяпах входната врата. Поседях на тръни около 5 минути, уверих се, че съм имала чувачевации (нова дума!) зарязах дъската и ножа и пак хванах парцала… Чудното е, че не ми мина през ум нито да звънна на някой в тоя момент. Сега в момента си викам сама на себе си, ако не дай си боже някога ми се случи нощем да имам неканени и непознати гости в апартамента, докато съм сама и кукуригам… какво може да им/ми се случи… станала съм агресивна.
Така изкарах до към 7.30 – изцедена, с опънати до скъсване нервички и уморена все едно съм копала, а аз просто си бях будувала. Легнах си с намерение да поспя, е да ама не – светло, на мен мозъка си ми работи и не ще да заспива. Полежах до към 10.30, после хванах лаптопа, нахвърлях щрихи по презентацията (утре ше я дооформям), изчетох една камара блогове, прерових svejo.net, зяпах филм… Имах намерение да пообиколя магазините и да си взема разни неща, ама нещо не ми се получи плана. Добре че към 3 следобед Ина и Петко звъннаха, та убихме времето до 8 по кафета и разходки.
До тук добре, обаче пак се задава безкрайна нощ. Двете входни врати заключени – checked, всички лампи светнати – checked, телевизора включен – checked, другото шише мента седи и ме чака – checked, цигари има – checked… ама няма да мога да карам, защото се чувствам безкрайно уморена – от как съм се събудила вчера по обед до момента нямам и една минутка сън и това си казва думата. Ето това е поредното доказателство, че на човек може да му стигат и 4-5 часа сън в денонощието, стига тоя сън да е качествен. Когато обаче спане тотално липсва и през цялото време си преследван от паранои – е точно тогава си като пребито куче.
Та така, мрънкам си. А е едва полунощ… изгледах всички клипове накуп във видео зяпалката на таласъма, изгледах и един филм вече… До 8 има тоооолкова много време, че ми се реве. И утре ще съм още по пребита, а съм на работа и не е като да няма какво да правя тия дни.
Ще забраня на Петя (съквартирантка ми е) да липсва за повече от една нощ!

Insomnia

5 Comments

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
 • fero
  Posted on 08.09.2008 at 08:16 Permalink

  За такива случаи вземи си куче или друг домашен любимец. При моите будувания кучето ми е компания… С него правя т.н. 1000 крачки преди сън /в три часа сутринта/, с него тичам сутрин по плажа. Изобщо – добър вариант на споделена самота.

 • Posted on 08.09.2008 at 12:36 Permalink

  Имам мишка за домашен любимец. По цяла нощ си будува и тя, само че в аквариума… За куче на тоя етап не мога и да си помисля при мен, иначе си имам 2 – кавказец и каракачанец и даа… докато живеех с тях такова нещо като страх не изпитвах, хех
  Към момента най-спокойно ми е само ако имам хора около мен, иначе… иначе седя и си кукуригам по цели нощи, влизайки от стая в стая

 • fero
  Posted on 08.09.2008 at 21:18 Permalink

  Поздравления за кучетата. И аз имам каракачанец…В компания на мини коли и булонка.
  Колкото до спокойствието – права си! Все пак човек е социално животно.Но в погледа на каракачанеца си виждам преданост и любов в количества, в които трудно се срещат в днешно време.

 • Kidon
  Posted on 08.09.2008 at 21:28 Permalink

  BT – “Somnambulist” (е това е кирилица)

 • маргарет
  Posted on 05.11.2010 at 14:05 Permalink

  Ами,в такъв случай пий топло мляко и чети малко романтична книга-помага!

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*