Пак в хотел

11

Мрън.
Когато са ти обещали при правенето на резервация, че в хотела има интернет и когато реално стъпвайки в стаята ти се окаже, че такъв няма… не ти остава нищо друго, освен да мрънкаш.
След дълго мрънкане и настояване… се оказва, че интернет няма в целия хотел… за сметка на това в пицарията, която е в съседство има някакъв келяв безжичен нет.
Първосигнално си помисляш да смениш хотела, след това се сещаш, че преди да направиш резервацията си звъннал на останалите 4-5 читави хотелчета в града и… ми и там няма.
Няма да споменавам имена, ще кажа само, че в момента дестинацията ми е Кърджали.

Седя си сега в пицарията, гледам си чашата с чай, пуша, хрупам една салата зеле с моркови и от сега ми се доревава, като си помисля, че ми предстои поредната хотелска нощ, която ще се окаже още по-безкрайна поради елементарна липса на нещоТО, с което обичайно си убивам времето… и страховете.
За толкова време така и не свикнах да си стоя сама без да се ослушвам след всеки шум… И усещам как утре ще съм като парцал, защото със сигурност няма да се спи, няма да има с какво да се разсейвам и ще се отдам изцяло на параноите си…
… нещо не ме радва тоя чергарски самотен живот, който пак се заформя, ама никак… особено, след като имах възможността да опитам и да продължавам да опитвам и от другото…
И като цяло пак ми е едно никакво и убито. Денят беше дълъг, тежък и изморителен. Хора, хора, хора, хора… цял ден хора… и пак си сам. Вместо след цял ден хора, хора, хора… да си някъде на топло с приятен човек, който няма нищо общо с работата ти.
И пак ми свършиха цигарите… да му се невиди!
:(

9 Comments

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
 • Posted on 03.12.2008 at 23:07 Permalink

  има живот отвъд компютрите, сис :)

  на морето тая година имах проблем с wireless-a. Вкараха ме в 1 стаичка – ето ти компютър, ето ти рутер, оправяй се 😛

 • Lili
  Posted on 04.12.2008 at 10:31 Permalink

  Ъъъъ….все съм си мислела ,че си желязна Зло и си оперирана един вид от паранои и страхове….а това със стоянето сама нощем,будувайки да не изпуснеш някой демон е самоизмъчване.Пробвала ли си някакви хапчета за сън..?
  А относно интернета-не мисля че си от хората,които не биха се справили в нямането на такъв…мое мнение.
  Иначе..усмихвай се повече :)

 • Posted on 04.12.2008 at 11:42 Permalink

  Сиска, ако ти кажа, че в моята работа, която е свързана предимно с хотели, се сблъсквам с проблема Интернет ежедневно. Само едно нещо ще ти кажа: в петзвездния Холидей Ин в Бизнес парк София Интернет на ден е повече от нощувката! Но по писанията ти си мисля, че си отседнала или в Устра или в Перперикон. А за вечер си вземай по една книга за всеки случай…

 • Пуф паф
  Posted on 04.12.2008 at 18:02 Permalink

  Мрънкай си на воля Сиска, не знам ти ли си прихванала от старли или тя от теб, ама лошо няма, то си е за мрънкане, кофтито е като нямаш избор, лепвай една усмивка на муцуната и да не ти пука, току виж си превърнала някой демон в ангелче(за по твой вкус да е сиво с черни крилца) :)

 • Posted on 04.12.2008 at 18:18 Permalink

  Хехе, kerouac, знаеш тиии! В същият този Холидей Ин малък Туборг е 6 лева… Иначе книгата си е перфектното решение.

 • Posted on 05.12.2008 at 00:17 Permalink

  Абе зор беше предната нощ, ама мина. Зяпах някакъв филм по Диема, после до сутринта се образовах с Дискавъри…
  @ Дзв – райт, живота не е само компютри, ама като си служебно някъде… ти се иска поне тази “екстра” да е на лице. Да не говорим, че някак си не мисля, че наличието на интернет е лукс :)
  @ Лили – всеки си има малки тайни – аз че съм желязо – желязо съм, обаче… понякога съм нажежено желязо и се огъвам. За хаповете – хич не ми се иска да свиквам на тях, иначе съм пробвала…
  @ Керуак – не позна ;р Не съм нито в Устра, нито в Перперикон, но съм отсядала и там… Изобщо в Кърджали се оказа едва ли не извънземно желанието ми да имам мрежа в стаята – в най-добрия случай е било учтиво приканване от страна на рецепционистката да ползвам кабела в конферентната зала… пак няма да споменавам хотел.
  @ Пуф-паф – не те знам кой си, ама ме усмихна :)
  @ Каспър – книгата – за теб. Аз книги чета на конвейр като ги почна ;р “Историкът” я прочетох за едно денонощие – а си е тухла четворка откъдето и да я погеднеш.

 • Posted on 09.12.2008 at 09:39 Permalink

  Претенциите за нормални условия на живот не са мрънкане, ей омръзна ми да обяснявам :)

 • Posted on 09.12.2008 at 09:55 Permalink

  Айде айде… аристократката да си мълчи ;р Твойте нормални условия в много от случаите са различни от моите ;р Ма то е щото твоята кръв е синя, а моята – обичайното червено… {}

 • Posted on 09.12.2008 at 14:02 Permalink

  Тва се получава щото аз съм реалист, а ти често си заслепена от мхм разни обстоятелства 😀 И стига си ме слагала в аристокрацията, ако бях колко неща щяха да са различни ехе 😛 А и сети се колко пъти съм си преглъщала онова дето му викаш “претенции”, заради такива луди гъби като тебе дето си ги обичам 😉

Стр. 1/212»

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*