Как закриване на дебитна карта отнема 2 дни на банка :)

1

Заглавието е с усмивка накрая, защото е комична причината за 2-та дни.
Историята е следната:
Преди малко повече от година фирмата, в която работя смени банката, през която получаваме заплатите си. Бяха ни издадени дебитни карти, на всичките над 1500-1600 (тогава) служители и заплатите се превеждаха по сметка. Един дребен детайл да спомена – при активацията на картата бях поискала да имам услугата смс-известяване (за всяка транзакция по сметката на стойност по-голяма от 20 лв.).
Умишлено няма да спомена банката – имам си причина.
Такаа… година и малко след това отново сменихме банката си, и поради тази причина реших да закрия сметката, за която разказвам по-горе :)
Отивам днес в клон на банката, отговорих си чинно на въпроса защо искам да закрия сметката, попълних едно формулярче, междувременно служителката ми беше отпечатала една готова молба за закриване на сметка, която също подписах. Поискаха ми дебитната карта, която закривам – дадох я :) Въпросната карта беше срязана с ножица през средата, след което чинно залепена с тиксо към подписаната молба за закриване.
Започна се едно цъкане по компютъра… и 2 минути по-късно служителката ми обясни, че … “има малка особеност, не можем да закрием сметката ви днес, елате отново утре”. wtf?!? Леееекичко си опънах вратлето, лекичко свъсих вежди и започнах да надничам по монитора – да видя какъв е проблема. След като ми беше направена забележка за това, чинно ми се обясни, че понеже се пускала заявка за деактивация на услугата смс към въпросната карта – трябвало да минат 12 часа, за да се деактивирала тази ми ти услуга и едва след това можело да се даде заявка за закриване на сметката. Пак се изцъклих и пак заопъвах врат и надникнах да видя какво пише на монитора… имаше съобщение, което общо взето се покриваше с обяснението на служителката. Последва повторна забележка. Аз в своя защита казах, че просто искам да се уверя, че за закриването на 1 сметка, с допълнителна услуга към нея – въпросните смс-и, която услуга е “вързана” за същата тази сметка – са нужни 2 дни работа! 2 дни! 1 – за спиране на смс и още 1 – за обработване на молбата за закриване на сметката…
Стана ми смешно. Както и да е, утре пак съм там – с молбата и залепената за нея срязана дебитна карта, която молба между другото да не мислите, че ми я дадоха безпроблемно :) Да съм я била оставила, те ме помнели, утре да съм идела само с лична карта, никой нямало да ми поиска пак дебитната… да, да… Взех си хартийката. Утре пак – с нея. Белким я закрия таз сметка :)

В най-скоро време ми предстои подобна занимавка и с друга банка, да видим там как ще е :)

One Comment

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
  • Posted on 18.08.2010 at 13:33 Permalink

    Наистина е много кофти организацията 😀 Аз съм бил в щатите и там всички действия с банката стават светкавично… иначе си губят клиентите

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*