Филми и кино

1

Напоследък доста филми изгледахме :)
По тоя повод – да не пропусна да похваля Кино Арена за намаленията всеки четвъртък, както и за възможността да си резервираш места за избрания филм! Добра работа :)

Моят топ 3:

1. Генезис – dream within a dream…

(частта от 0:15 до 0:22 направо ме уби! гениално! и много красиво)

Режисьор – Кристофър Нолан (“Черният рицар”, “Мементо”), Леонардо ДиКаприо в главната роля :) И двамата са се постарали доста – разултата е умопомрачителен!
Дето се вика – този филм направо ми счупи главата! :)
Слагам го на първо място в личната си класация за годината. Идеен (ако някой е пропуснал – нека слуша внимателно трейлъра) и интересен. Излизаш от залата и започваш да се чудиш сънувал ли си, или не си. Случва ти се нещо и си викаш “хей, това кое ниво трябва да е?” Донякъде ми напомня за “Матрицата” и “Етаж 13”.
Да не пропусна да спомена и Ханс Зимер – страхотен саундтрак. Толкова страхотен, че си го имам в отделен плейлист и си го слушам ;р
А ефектите… без тях лентата нямаше да е това, което е :) Ако сте пропуснали да го гледате – поправете тази грешка! Хубаво е да го гледате на голям екран, за да е пълен кефа :)

2. Социалната мрежа

Режисьор – Дейвид Финчър! Само това име беше достатъчно да ме убеди да гледам филма – знаем го от “Боен Клуб” (много, много любим!!!), “Странният случай с Бенджамин Бътън”, “Паник стая”, “Седем”…
Темата на филма – “Фейсбук”. Хайде, не се правете – убедена съм, че ако сте от хората ползващи активно и ежедневно интернет, то имате акаунти там :)
История за създаването на сайта – как се заражда идеята, как се стартира работа по нея, как се “правят” нещата, какъв е крайния резултат. Сюжета е добър и няма как да не е, имайки предвид, че фабулата проследява развитието на нещо, в което участваме и ние самите :)
Зюкенберг беше пресъздаден от Джеси Айзенберг по най-добрият начин, наистина! Джъстин Тимбърлейк влезе изненадващо добре в ролята на Шон Паркър.
Саундтрака – няма как да го пропусна – много добър, и него си го имам в отделен плейлист ;р
Ако не сте го гледали и сте от тия, които си имат идея що е то “социалната мрежа” – гледайте го! Не е задължително, да е на голям екран 😉 Но го гледайте!

3. Мисия Лондон

Тук няма да съм многословна – български, събрал любими български актьори, смешен и тъжен едновременно :)

Специално внимание заслужават и:

1. Мачете – тоя мексиканец Дани Трехо с татуираната на корема мексиканка и криминалната му физиономия съм го гледала в доста филми (веднага се сещам за “Десперадо”) и все е бил от “лошите” … Е, в този филм го играеше “добрият”, не само това, ами противно на очакванията – всички “чикс” му падаха в краката ей така, все едно им прави магия някаква:) Много кръв, много нещо, ей! Впечатлена останах, но не сънувах кошмари 😉

2. “Алиса в страната на чудесата” – 3 причини да го гледам:
– еми… Джони Деп все пак е в главна роля 😉
– продукция на Дисни
– винаги ми е било интересно колко е дълбока заешката дупка 😛
“Красив” филм – грим, рисунки, костюми, игра…
Сега като се замисля – подходящ за гледане тия почивни дни!

3. “Аз, проклетникът” – понеже съм човек, който обича анимацията – няма как да го пропусна това филмче – забавно е, а малките човечета мога да ги рисувам и аз вече 😉

4. “Последният повелител на въздуха” и “Чиракът на магьосника” – хубави приказки с много ефекти, ако сте ги пропуснали – гледайте ги докато си почивате от празници 😛

5. “Хари Потър и даровете на смъртта” – дааа! Знам че половината ще ме оплюят, но пък на мен ми хареса “началото на края” на сагата 😛 В интерес на истината даже малко съжалих, че за предходните филми само са ми разказвали, не съм ги гледала… и мисля да поправя този пропуск.

6. “Път с предимство” – смяла съм се с глас, шеметна комедия е това!!! Не го пропускайте 😉

Откъм сериали – горещо препоръчвам “Чък” – много свеж! 😉

… Весели празници, драги ми смехурковци! Всичко най-добро на всички :)

One Comment

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
  • Posted on 25.02.2011 at 04:08 Permalink

    Днес гледах Социалната Мрежа. Определено има смисъл в филма. :) И още 1 път се обобщава, всичко голямо започва от Университета. Поне другото голямо за което знам е Linux,Microsoft… и това е май. :) Вдъхнових се от филма. И между другото, извинявай за -, обърках ги :(. Свикнал съм 1вото да е + второто -.

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*