Почивка в Копривщица, part 2

2

Лятото приключи, есента чука на вратата… и дойде момента, в който ще пиша за пътуванията ми от пролетта насам.

 

Мина доста време от тазгодишните чествания на Априлското въстание :)

Понеже миналата година мнооого ми хареса цялото преживяване – тази година си знаех, че пак ще съм там. Събрахме се повечко хора – не бяхме двама, като предният път. Дружина от 8 човека се засилихме от София. други 2ма от Стара Загора, а сборният пункт беше планинското градче – Копривщица :)
Миналата година пътя до там ме ужаси – не че беше много, а че беше в отвратително състояние. Тази година забелязах прогрес – по-голямата част от шосето беше ремонтирана, а до следващата година предполагам ще е поправено цялото трасе до там :)
Този път успях да снимам водопада по пътя, помня, че миналата година го пропуснахме, защото на отиване пътувахме през нощта, а на връщане времето беше лошо. Е, тази година ме огря да го снимам:

Пристигнахме в следобедните часове, настанихме се отново в “Чучура” – хубавото малко семейно хотелче в центъра на градчето.  Рано-рано заседнахме в механата – първо кафенца, после лека следобедна закуска, после…

Понеже в миналогодишният пост има доста снимки и на музеите там – в този ще ги прескоча :) Отново ги обиколихме, този път с беседа. Спомените са ми за цените са малко бегли, но ако не се лъжа – билета за посещение на всички къщи беше 5 лв., а цената за беседа, отново за всички къщи-музеи беше 10 лв. Миналата година минавахме на “бързи, смели, сръчни” през  всичките 6 обекта, но този път, с още 8 човека и с беседа навсякъде беше още по-хубаво :)

Естествено – има снимка на (част) от групата ни, на паметника:

Самите чествания, спектакъла и цялата лудница от народ в малкото градче не е за изпускане, така че имайте го предвид – като се запролети и наближи 20 април – разровете се в сайта на община Копривщица – там публикуват културният календар на градчето. Няма да сбъркате, ако отделите един уикенд за тази дестинация, точно на тези чествания :)

 

Между другото, именно тази година и именно в Копривщица най-после си купихме книжките на 100те национални туристически обекта. Половината сме ги обиколили преди, ама не пречи да повторим :) В Копривщица има 2 печата – за самото градче, който се взима от Дирекция на музеите – на пъпа на градчето, и за връх Богдан – печата за върха се намира в едно кръчме – “Старата круша”, точно до хотел “Чучура” :)

2 Comments

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
  • Eol
    Posted on 05.10.2011 at 22:47 Permalink

    И тази година ми се ходеше както и предната ми се приходи след твоят пост ама… на … ще разчитам на тез за догодина да свирнеш овреме и да се присъединия към групичката

  • Posted on 07.10.2011 at 17:20 Permalink

    Ще свирнем, само да се зададе момента с организацията :))
    Още един умник няма да ни е излишен на масата :)

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*