Авен и периорален дерматит

4

Преди няколко месеца, няколко поредни сутрини пред огледалото забелязах странно зачервяване в областта под брадичката ми. В началото не обръщах внимание, но когато зачервяването започна полекичка да се разраства, лекичко да сърби и да ми “пари” – започнах да се притеснявам. Реших, че понеже крем Бочко и крем Здраве са “пенкилери” – т.е. лекуват всякакви кожни раздразнения – да се мажа. Мазах се около 2 седмици – ефект 0. Нещата започнаха да изглеждат по-зле – зачервяването стана по-голямо, започнаха да се появяват други малки червени петънца в областта на брадата и около устата. После се появиха и микроскопични пъпчици по тези места. А как ми пареше брадичката – не е истина просто.
Отидох на дерматолог – отсече, че е периорален дерматит и ми изписа кортекостероид. Мазах – около седмица, по 2 пъти на ден – ефект 0.
Отидох при друг дерматолог – и той потвърди диагнозата, изписа ми друг кортекостероид и антибиотик, който трябвало да пия в продължение на близо половин година. Крема го взех, но за антибиотика твърдо се отказах да пия толкова дълго – след това щеше да се наложи да си търся лек за друго нещо… Мазах се с кортекотероида около седмица – ефект 0. Смениха ми крема – естествено от същата група лекарства. Купих го, отново мазах, отново ефект 0.

Усещането е ужасно – това парене и сърбеж може да побърка човек. Не мога да го обясня даже – все едно си изгорен, ама не си… Зачервяване – видимо, ситните пъпчици и те като бонус, просто ужас! Забранено ми беше да слагам каквото и да било по лицето си, от продуктите, които ползвах от години – нито крем, нито гелчета за измиване, нито маски за лице – нищо.

Бях започнала да увесвам нос, рових няколко вечери подред из интернет основно и само в посока “панацея”. Уви, такава няма – аз поне не можах да разбера логичната причина за появата на тази гадост, не можах да видя някъде и твърдо изказано мнение относно периода на лечение (седмица до 2 години или доживот не е отговор за мен). Случайно попаднах на 2 поста за TOLÉRANCE EXTRÊME успокояващ и хидратиращ крем на Авен. Като човек, който близо 2 месеца се влачи с тази гадост на лицето и който не вижда ефект от нищо, което е мазал до момента (а то не беше малко!) – се хванах като удавник за сламка в този крем. Цената му не е никак ниска за 50 мл. продукт, в комбинация в термалната вода на Авен – цената си става сериозна за средностатистически българин.
Реших да опитам! Събрах си парите и си купих Авен толеранс екстрийм крем, купих си и термална вода (пак на Авен), понеже първата работа като се прибера е да измия лицето си, иначе го чувствам някак нечистоплътно – купих си и медицинският сапун на Eucerin.
avene 1
*на снимката забравих да снимам сапуна :-)

И започнах следните “упражнения” сутрин и вечер – измивам лицето със сапуна, подсушавам; след това напръсквам с термалната вода, след минута подсушавам; накрая намазвам с толеранс екстрийм. Самото кремче на мен ми идва мазничко, но е вълшебно! 4 дни по-късно се скриха малките новопоявили се лезии около брадичката и устата, сърбежа спря, паренето – също. Най-хубавото от всичко беше, че избледня и червенината :-) Остана си “най-старото” петно, което мажа и в момента, но е значително по-малко и определено нито ме сърби, нито ми пари.
Освен това тена на лицето ми се оправи цялостно – някак се изравни, изглади.

Преди около 2 седмици реших да споделя опита си с техните продукти през станицата за контакти в сайта на Авен България. Няколко дни по-късно получих мил отговор и въпрос дали съм съгласна да споделят опита ми с други техни клиенти/фенове във фейсбук страницата им. Естествено, че нямах! На никого няма да навреди, най-много да помогне на още някой с моя проблем, хубаво е хората да са информирани :-)
Познайте колко изненадана бях, когато на следващият ден получих следната пратка и послание:
avene 2

А ето и съдържанието:
avene 3

Тук използвам случая отново много, ама наистина много да благодаря – за отделеното персонално внимание, за хубавото послание, не на последно място и за прекрасните продукти, които ще имам възможността да ползвам!

4 Comments

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
 • Posted on 02.07.2014 at 09:11 Permalink

  Ще споделя с приятелката ми , задължително 😀

 • Posted on 10.11.2014 at 09:02 Permalink

  Здравейте. Искам най-изкрено да благодаря за коментара относно авен. Това е най-уникалния магически крем, моето спасение, което за съжаление трябваше да открия чрез този форум. След близо една година ходене по кожни лекари и харчене се по козметика боклуци, след изгубена надежда на 100 % че някога пак ще имам хубава кожа на лицето аз прочетох за AVENE и ето за 2 дни почти нямам слиди от това гадно зачервяване и ситните пъпчици около устата, за което “кожните лекари” ми казваха, че е алергия, а то си е точно много упорит перорален дерматит. Горещо ви препоръчвам този магически крем на AVENE TOLETANCE EXTRIME, без да се тъпчете с врените лекарства и да се харчите по козметиката, която се предлага и рекламата я продава. За съжаление на Аvene никъде никога не съм виждала реклама, нито в аптеки, нито кожните я препоръчват. ХОРА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ХАПЧЕТА И ИЗЛИШНИ ХИМИИ AVENE Е СПАСЕНИЕТО ЗА КОЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ ПО ЛИЦЕТО, ЧЕТЕТЕ ФОРУМИ, ТЕ ПОМАГАТ МНОГО. Надявам се и някой друг да намери спасение в това писание. Ще пиша пак дали резултата е продължителен.

 • Posted on 19.11.2014 at 09:25 Permalink

  Ползвала съм продуктите на Авен, и съм изключително доволна. Преди ми излизаха едни червени петънца по челото и точно с тях се оправих!

 • bambukova
  Posted on 08.01.2015 at 19:03 Permalink

  Здравейте! Здравей Сиска! Виждам, че темата е от преди доста време, но попаднах на нея по същата причнина, поради която и ти си попаднала на статиите за Авен :) Реших да споделя моя опит. Преди две години и мен ме налази същия кожен проблем, няма да описвам, повече от добре си го описала по-горе. Лекарката, при която отидох ми каза, че това се е появило при мен от козметиката, която ползвам. Тогава ползвах Авен Клеананс почистващ гел и от същата серия матиращия тоник. В продуктите на Авен се съдържал цинк, и затова кожата ми се възпалила. Затова ми бе изписан кортикостероид, който ползвах по някакви луди схеми заедно с лекарство, направено по рецепта в аптека. Ефектът беше много бърз, за 1-2 седмици ми се оправи лицето, останаха само малко по-тъмните петна, които избледняха в последстие от слънцето и морската вода, но останаха и 1-2 пъпки, които аз реших, че не са болка за умиране, предвид това как ми бе пламнало лицето. Днес, две години по-късно пак съм със същия проблем. За всичкото това време аз не се видях нито един ден с абсолютно чиста кожа, една пъпчица мине, друга се появи, тя мине – появи се трета… Днес отидох при друга дерматоложка и какво ми изписа тя? Цинкова паста! Малко се ококорих, защото си спомних какво ми бе казала предишната дерматоложка за цинка. Но все пак ще слушам и ще се мажа с пастата. Като споделих с дерматоложката днес за Авен тя отсече, че няма по-добра козметика на пазара, че всичко , което се рекламира по медиите не струва. Сега като прочетох този пост ще се консултирам все пак, защото явно продуктите , за които говориш си струват и може би ще опитам, не вярвам да стане по-зле положението :)

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*