Кратък ъпдейт

1

Миналата година, в средата на лятото човека, който ми беше пряк шеф (и приятел! вече само приятел, не шеф :-) ) – напусна. Не мога да кажа, че бях изненадана – не бях. Напротив – след всичко, което се случваше и на което ням свидетел бях и аз – сама си задавах въпроса “Кога ли ще му писне и ще си тръгне”. Е, тръгна си.
Изненадана бях, че ръководството ни реши, че не може да гласува доверие на един младеж от колектива ни, който работи от сума време тук и който да заеме мястото му. Но пък без абсолютно никакъв проблем даде доверието си на напълно непознат човек. Още по-изненадана съм, че вече повече от половин година – никой не сметна за необходимо да поиска обратна връзка за този нов човек от нас – хората, които пряко работим с него и уж ни управлява.
Кервана си върви, кучето си лае.
И ей на – и в моята глава най-после узря идеята, че ми е нужна промяна, някаква. Преди тази мисъл ми минаваше мимоходом и си отминаваше и така и не правех нищо по въпроса.
Преди 2 седмици се записах в СофтУни – стартира се с безплатният курс за Основи на програмирането. Едва ли някой, който не ме познава, ще разбере колко “голяма” и “различна” крачка е това за мен. За да го направя – значи тотално ми е дошло до гуша от настоящата ситуация и наистина, ама съвсем сериозно, най-после ми е дошло желанието за истинска промяна – щом се самонавих да уча нещо ново, и то сама – без някой да ме е карал.
Записах онлайн формата на обучение – лекторите са чудесни, минават плавно от тема в тема и за сега – нещата не ми се струват “рокет сайънс”, и това го казвам от позицията си на човек, който започва от нулата – никога не съм се занимавала сериозно с кодене. Взех си и книгата на Светлин Наков – на хартия (все пак си оставам филолог, явно.), за да ми е по-удобно да чета и експериментирам на лаптопа. Стреснах се от обема ѝ! Донякъде се успокоявам, че за изпита ще трябва да съм усвоила първите 6 глави – ха дано сколасам!
Не знам дали ще завърша, но много ми се иска. Освен това сме двама в кюпа – Каспър се записа и той (но той е напред с материала, ееех). За момента не ми липсва ентусиазъм поне. Вероятно защото осъзнавам, че с една такава квалификация – вратите стават повече, а миграцията – дори вътре в самата фирма – по-лесна.

One Comment

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
  • Posted on 18.06.2016 at 07:59 Permalink

    Здравей!
    След повече от 2 месеца имаш ли вече впечатления за курса? Аз мин. зима бях записала същия курс във Варна. След втората лекция не повторих, защото начинът на преподаване на лектора беше под всякаква критика. Говореше си някакви неща, които малцина разбираха, на въпросите ни нямаше ясен отговор и какво ли още не.

    Поздрави!

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*