Телефонен терорист

8

Неделя. Вали като из ведро, духа като за световно, наакано време като цяло.
Моя милост + още 2-3 човека пие 3 в 1 с кока кола в едно плевенско кафене и блее през прозореца и наум се моли този проклет дъжд да спре.
И така както си седя кротко и си блея ми звъннва телефона. Я, баща ми. Чудно какво се е присетил, след като преди има-няма 15 минути се обадих на майка ми, за да и кажа, че всичко е ОК, да не ме мисли че съм по пътищата.
– КАКВО СТАНА?! КЪДЕ СИ?!? КАК СИ?!?
– Ъ…?! Абе вие с майка ми не си ли комуникирате?
– КАЖИ КАКВО СТАНА БЕ?!?
– Е какво да е станало?!
Тук вече се изнервям и повишавам глас и аз. Баща ми премята телефона на майка ми и отсреща чувам само едно хлипане и един рев, ама РЕВ! Съответно тук изврещявам аз:
– КАКВО Е СТАНАЛО БЕ?!
– КЪДЕ СИ?
– Е как къде съм, нали говорихме…
– Обадиха се някакви, казаха, че си блъснала момиче и че не се знае дали е живо, че в момента си в полиция. Даже си мислех, че с теб говоря… дадоха теелфона на някакво момиче, което само ревеше с глас и ми казваше “майко помогни ми. не знам дали я убих – някой да провери в пирогов. ето ти телефона на личния ми адвокат – обади се веднага”. ЕТО И СЕГА ЗВЪНЯТ!!! КАКВО Е СТАНАЛО?!?!
– Ъъъъъ… Чакай бе, какво момиче… Станала е грешка някаква… НЕ съм блъскала никой, още по-малко съм в полиция… още по-малко имам личен адвокат… и кой по дяволите ми знае домашния телефон, че да звъни на него?! Какви ги говориш бе?!
Майка ми… майка ми е паника. От оня тип хора, които едва ли не постоянно се чудят за какво да се притесняват. Много лабилна… и много лесно се впряга. Добре че баща ми е бил наоколо… иначе тя в тоя “шах и мат” нямаше да се сети дори да ми звънне на мен.
В този момент, на домашния телефон пак се звъни, отсреща пак някаква се тръшка и пищи “айде бе майко, още ли не си се обадила, хайде, че трябва да се действа бързо”.
Нататък няма да разправям, защото става воднисто.
Дали ги намерих тези, дето изкараха от релси родителското ми тяло? Дали не се оказаха едни горнобански мангали? Дали им беше дошло на акъла след като номера им не е проработил поне да спрат телефона? Че и словоохотливи… Дали им се случи случка? А дали някога за подобна случка ще се обърна към полицията? Хех… все въпроси, на които няма да отговоря в писмен вид.
А като си помисля само колко народ е изгърмял с една камара пари от подобни мангали… не е истина.
Такива да ги бият е малко… Такива трябва да се затворят в един аквариум с гладни плъхове в него и… да мрат.
Дейба народа…
Ама не е виновен тоя дето яде зелника… а тоя дето му го дава.

8 Comments

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
 • Posted on 07.10.2008 at 23:28 Permalink

  Ъъъ, много ги мразя такива. И у нас понякога звънят, много не нервят. И като почнат да ми разправят кво е станало и какво трябва да се направи, пф… И аз се питам тия от къде ми имат домашния? Произволно ли ме избират в тоя телефонен указател, или?…

 • Posted on 08.10.2008 at 11:09 Permalink

  Абсолютно на произволен принцип си избират някой номер от указателя и звънкат… и разчитат на съвпадение по низ случайности (че имаш дъщеря, че е шофЕр и че е напълно възможно да е станала злополука – в моя случай) и на паниката на хората от другата страна на телефонната слушалка – всичко се прави за някакви си 5 минути…

 • Emmo
  Posted on 08.10.2008 at 22:06 Permalink

  Тези са извратени! Но не заслужават аквариум с плъхове – а празен и да умрат от глад и жажда…

 • Posted on 08.10.2008 at 22:25 Permalink

  Преди месец писах по темата за телефонните измами. Представих по друга гледна точка към проблема. Ето един откъс от текста:

  “Измамникът знае,че вероятно ще попадне на долен тип(много вероятно изглежда) ,който ще реши,че трябва да мине метър,ако е сгазил лука или човек.Плащаш за да се покриеш или да покриеш свой роднина,че е карал бързо или пък е бил пиян,а после пускаш телевизора и виждаш,че Стависки минава метър и го псуваш.”

  ето и адреса: http://balthazar-ivanovich.blogspot.com/2008/09/blog-post_08.html

  Колкото до измамниците-те са си просто измамници.

 • Posted on 09.10.2008 at 10:01 Permalink

  @ Emmo – хех, и това е вариант да :)
  @ Балтазар Иванович – прочетох и твоята версия. Има логика и в нея, но все пак смятам, че масовите такива измами са си… измами. Имам няколко познати, чиито роднини “изгърмяха” с пари точно с подобни ИЗМИСЛЕНИ глупости по телефона. Както и в моя случай – съвсем сигурна съм, че нямам подобен род инцидент зад гърба си (и слава Богу, да чукна на дърво).
  Някак си се дразня, че милата ни родна държава само съобщава за проблема… а при търсене на нейното съдействие – протаква нещата до безобразие и така и нищо не се случва… Ето затова взехме да се учим сами да раздаваме правосъдие, стига да сме успели да се докопаме до виновника :)

 • zmieokrotitel
  Posted on 09.10.2008 at 14:16 Permalink

  Всички са прави,виновен е само един.Ако се обадиш във полицията,честито.Започвасе една дълга агония за теб.Ако сам тръгнеш да се оправяш,ти трябват пари и хора.Ами сега на къде?Небива да се паникьосват хората ,една дълга…..и затвори.Повече няма да се одадят.Лошото е че всички живеем във голям стрес>а те това го използват>.Докато има балъци ще има и тарикати….Дано тези който го правят,да не попадат на мен .имам и пари и хора .Но аз няма да ги слагам във аквариум.Ще усетят Крумовите закони.

 • Posted on 10.10.2008 at 22:51 Permalink

  Ама вие наистина ли?

 • Posted on 11.10.2008 at 18:16 Permalink

  Като Ви чета коментарите, та се сетих за една любима реплика:
  “I’ll gonna kill them all, sir!” /Universal Soldier (1992)/

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*