Rainy

6

Едновременно обичам и мразя подобно време – дъжд и хлад… Обичам ако съм с празна от грижи глава, завита в креват, сгушена, пуснат компютър с приятен филм, т.е. такова разрешавам да бъде времето през някой уикенд (не всеки обаче!). Дойде ли петък вечер и си изпразвам тиквата от всевъзможни неразбории и несправедливости и спира да ми дреме за… останалото. Трябваше да минат толкова години, за да се науча да го правя това, и да оценя собственото си състояние на покой… Мразя да вали в дни като днешния, когато и без това всичко е с краката нагоре, нон стоп изникват проблеми и недомислици, които трябва да решавам в движение и на принципа на импровизации… мразя необмислени до край неща! Та в ей такива дни и без това ми е крив света, а като погледна през прозореца вместо да ми “светне” – на мен ми става още по-мрачно и вкиснато.
Прибави към това и безсънната нощ, някак между другото ще спомена, че се задават още 2 такива :( Но неее, не безсъние от веселби или безгрижие или безцелно мотаене по улиците, неее! Тоя път не е и защото да речем съм била сама у нас. Какво е – ми сещате се, познавате ме.
Искам да идва петък! Знам, че тогава няма да има нищо по-важно от това да си изпразня тиквата, да пусна филма, да си легна в кревата, да се сгуша и… да спя до събота по обед!

И ако някой знае какъв е начина да си ампутирам болезненото чувство за справедливост – да вземе да ми каже, защото и това ми създава доста ядове последните 2 дни. Тъкмо взема, че намаля цигарите и хоп – айде пак вдигна бройката… заради глупости!

6 Comments

Showing 9 comments per page. Slide to right to see more...
 • Posted on 23.04.2009 at 00:00 Permalink

  Хмм… По-хубаво би звучало

  “Обичам ако съм с празна от грижи глава, завита в креват, гушната и загледана в едни очи… Неинтересуваща се дали навън вали дъжд или сняг…”

  :-)

 • Posted on 23.04.2009 at 00:12 Permalink

  Просто реших да спестя тая подробност де… щеше да ми отиде “хард” имиджа ако го бях написала така, хехе :)

 • Posted on 23.04.2009 at 00:25 Permalink

  Знаех си!

  Просто съм прекалено невъздържан… 😀

 • ShakeZ
  Posted on 23.04.2009 at 23:55 Permalink

  Начина е да си “ампутираш” главата – водка, бира, ром с кола, далеч от отвратителните български канали, бълващи купища с помия. Пускаш си някой mindless филм и се хилиш на глупости. Вчера пробвах с “Пътуване в Европа”, мноу добре се получи. :) СеЛаВи….

 • Posted on 26.04.2009 at 03:02 Permalink

  Ще си почиваме на оня свят…

  Пък болезнената справедливост се избива като клина от поговорката. Но за цигарите – не знам… постоянно ги спирам, и докато се усетя вече имам нова кутия, изтряскал съм чет’ри-пет бройки и даже не знам кога, как и налага ли се – че така се получило…

  Според мен всичко е от ужасния навик. Навикът – да държиш ствола на запаления убиец. Навик – от нуждата НЕ да те питат, и не да разпитваш; но нищо. Поне вкратце. Навикът – че отровата е по-сладка когато боли. Навик – след сън, пак се събуждаш. Приказката… и отначало.

  Много, много и искрено ми харесва да те чета. Искрена си по твоя си и открит начин. Кодиран. Сякаш избрана прожекция, пък кинеграфичния апарат святка през двете очи лента отвътре на будното слово, хаоса, цялата въртележка.

  Усмиф.

 • Posted on 07.05.2009 at 23:01 Permalink

  Ивосе, този филм нещо не го открих… :) Дай някакво нормално заглавие или направо линк ;р

  @Влад – Цигарите явно няма да ги спрем когато ние решим… ще ги спрем, когато те решат и сме им се наситили. Аз ги спирам от как съм ги почнала. А за кодирането… ще ми се да кодирам като теб :)

Стр. 1/11

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*
*